Декомпресионна терапия

Декомпресионна терапия

За терапията

Апарат Triton (Chattanooga) осигурява въздействие в статичен, прекъснат и цикличен режим, за да освободи напрежението от структорите, които причиняват болка по скелета или мускулите (шийна, торакална, лумбална, бедро, китка и рамо). терапевтично въздействие може да бъде приложено в различни програмеруеми модели, цикли и функции.

Много хора страдат от дискови заболявания. Най-често дискова херния, която се изразява в спазъм и възпаление на мускулите непосредствено до гръбнака, възпаление на периферните нерви, които инервират различни мускулни групи на тазовата част и краката. Свързващите мускули и сухожилията също нарушават функциите си. При по тежки случаи дисковете между прешлените се деформират и това води до постоянен механичен натиск на периферните нерви. Това блокира движенията и причинява постоянни болки. Случаите на възпаления в сегментите на гръбначния стълб са различни и изискват персонално отношение. Няма установена стандартна процедура, която помага на всички, има значение и общия тонус на мускулите, които крепят гръбначния стълб. Общото,което подпомага възстановяването е декомпресионната терапия.

Всички устройства за механична тракция не са еднакви. Системата Chattanooga Triton поставя стандартa!Компютъризираната (механична) декомпресия е най-съвременният, съответно безболезнен и безопасен метод за подобряване състоянието на хора страдащи от заболявания касаещи гръбначния стълб.

Противопоказания екстензия:

  1. Структурни заболявания следствие на тумор или инфекция.
  2. Всички състояния при които движението е противопоказно.
  3. Изкълчвания и възпаления,които биха могли да се усложнят.
  4. Нестабилност на гръбначния стълб.
  5. Сърдечни или белодробни проблеми,импланти.
  6. Психични разтройства и други.
  7. Бременност, остеопораза, клаустрофобия.

Вашият личен терапевт ще гарантира, че получавате възможно най-добрата грижа.

Обадете се