Фокусиран шокуейв при хроничен простатит и еректилна дисфункция

Фокусиран шок уейв при хроничен простатит и еректилна дисфункция

За терапията

Хроничният простатит е заболяване, което засяга предимно мъже в полово- активна възраст и представлява възпаление на простатата с продължителност над 3 месеца. Характерното при него е, че протича продължително (години наред) с редуващи се затихвания и обостряния на състоянието, като нарушава качеството на живот и самочувствието на мъжа.

Лечение

Лечението на хроничния простатит е труден и продължителен процес. Досега познатият традиционен метод за лечение на хроничен простатит се е основавал на антибиотично лечение, простатен масаж и болкоуспокояващи, но за съжаление без особено добър резултат.
Съвременното лечение на хроничния простатит е комплексно. Състои се в антибиотично лечение, физиотерапия и системно стимулиране. * Лечение на хроничен простатит с ударно-вълнова терапия или позната още като ( shokwave therapy) -Шокуейв е метод на физиотерапията, при който се използват ударни вълни върху перинеума, които проникват до простатата, създавайки изкуствена микротравма ,която от своя страна стимулира кръвообращението и неоваскуларизацията. По този начин в простата започва да навлиза по-голямо количество кръв респективно повече антибиотик, кислород и компоненти от собствената ни имунна система, съответно можем да кажем, че стимулираме простатата да се излекува до известна степен сама. Непосредствено след терапията в простатата се формират нови кръвоносни съдове, които подобряват кръвообръщението и притока на кислород в жлезата. Резултата е облекчаване на болката на пациенти дори при хронични състояния. Намаляване на възпалението и засилване на оздравителните процеси.
Високо интензивната лазерна терапия (High Intensity Laser Therapy – HILT), която е изключително ефективен и един от най-модерните методи в медицината за лечение на състояния, при които пациентът страда от продължителна и хронична болка (хроничен простатит или хроничен малко-тазов болков синдром). Чрез този метод се постига не само облекчаване на болката, но и стимулиране на процесите на заздравяване на засегнатите тъкани и органи. Едно докосване на лазерната сонда до кожата е достатъчно високо интензивният лазер да действа в дълбочина, която достига до основата на болката, прониквайки по уникален начин през меките тъкани и мускулите чак до клетъчно ниво. Метода е напълно безболезнен и безопасен, като процедурите продължават няколко минути, а пациентите не усещат болка или дискомфорт.
Фокусиран Шок Уейв При Хроничен Простатит И Еректилна Дисфункция - Резултати

Резултати

Резултати: Подобрение може да се наблюдава още след първата сесия, но е добре терапевтичният курс да включва между 4 и 8 процедури за най-добра и трайна ефективност. Самите терапии са кратки и безболезнени, продължават между 8 и 12 минути.
Фокусиран Шок Уейв При Хроничен Простатит И Еректилна Дисфункция - Симптоми

Вашият личен терапевт ще гарантира, че получавате възможно най-добрата грижа.

Обадете се